Zahradní robotická sekačka Kärcher RLM 4

Tiše, spolehlivě a automaticky pracují robotická sekačka Karcher RLM 4 Vám uspoří Váš drahocenný čas. Bezhlučný a bezemisní provoz je u této robotické sekačky zajištěn elektromotorem, kterému dodává energii Li-Ion akumulátor o napětí 18 V a kapacitě 2,5 Ah. Díky tomu může být robotická sekačka v provozu i v hustě obydlené zástavbě, v kteroukoliv denní dobu. Pokročilá technologie pohybu sekačky a šířka záběru 20 cm se postarají o efektivní péči o trávník až do velikosti 500 m². 

Výška sečení je nastavitelná v rozsahu 25 - 55 mm, můžete si tedy upravit vzhled trávníku podle vašich představ. Systém 4 nožů zajišťuje perfektní střih trávníku a jemné rozdrcení posečené trávy přímo v žacím ústrojí sekačky. Ta se potom vrací do trávníku jako biologické hnojivo. Proto u automatické sekačky Kärcher RLM 4 odpadají starosti o to, kam s posečenou trávou. Maximální bezpečnost pro osoby v blízkosti i pro domácí zvířata je zajištěna bezpečnostním systémem robotické sekačky.

Hlavní výhody

Zvládne stoupání až do 45 procent

Horolozec ve své třídě. Robotická sekačka RLM 4 zvládne bez problému stoupání v zahradě až do 45 procent. Pogumovaná kola s přilnavým profilem se starají o optimální trakci a velmi dobrou přilnavost k zemi.

Velmi snadné intuitivní ovládání

Přehledný a snadno ovladatelný displej vám usnadní nastavování a bude vás informovat o důležitých provozních stavech. Přestavení výšky sekání v rozsahu 25 - 55 mm je možné jedním pohybem ruky – bez komplikací a rychle. Vestavěnou lupou lze rychle a jednoduše rozpoznat nastavenou žací výšku.

Návrat domů na stisknutí tlačítka "HOME"

Sekání můžete kdykoli ukončit tlačítkem Home. Když tlačítko stisknete, robotická sekačka se automaticky vrátí na svou základnovou stanici. Pokud dojde k vybití baterie, vrátí se sekačka RLM 4 také zcela samostatně do nabíjecí stanice.

 

Čisté řešení

Dvojitý systém mulčovacích nožů snižuje znečištění krytu, zajišťuje dokonalý vzhled posekaného trávníku a ušetří likvidaci posekané trávy. Po opotřebení lze nože namontovat obráceně, což prodlouží jejich životnost na dvojnásobek.Tvrzené nože mají delší životnost a díky tomu není potřeba je často měnit.

 

Neviditelná hranice

Vodič ohraničující prostor, který chcete sekat, položíte jen jednou. Tím spolehlivě zajistíte hranice pracovního prostoru.

 

Sekání krajů a úzkých míst

Robotická sekačka Kärcher RLM 4 seká až na několik málo centimetrů do kraje trávníku, z toho důvodu není nutné manuální dosekávání hrany trávníku. Zvládá sekat bez problémů i úzká místa s minimální šířkou 60 centimetrů.

Technická data

   

 Plošný výkon (m²)

500

Napětí baterie (V)

18
Kapacita baterie (Ah) 2,5
Typ baterie Lithium ionová baterie
Doba nabíjení (100 %) 45
Doba sekání na jedno nabití baterie 50
Pracovní šířka (mm) 200
Žací výška (mm) 25 / 55
Počet nožů 4
Stoupavost (%) 45

Vybavení

 

  • Nabíjecí stanice
  • Vymezovací kabel, 100 m
  • Travní kolíky, 90 kusy
  • Senzorová technologie, Senzor nárazu, senzor sklonu, senzor zdvihu, senzor broušení
  • Ochrana proti krádeži
  • Displej obsluhy
  • Funkce mulčování
  • Sekání trávníku
  • Sekání do krajů
  • Dešťový senzor

FAQ

Vyhledejte odpověď na Vaší otázku v našich nejčastěji kladených dotazech (FAQ). 

Jak funguje zahradní robotická sekačka Kärcher RLM 4?
Plně automaticky pro instalaci vyžadující pouhé 3 kroky: Kolem trávníku, který chcete posekat, se do země uloží tenký kabelový vodič. Tento vodič má ohraničující funkci a vymezí akční ráduius (prostor) ve kterém se bude sekačka pohybovat. Robotická sekačka pak jede podle principu náhodného výběru trasy k jinému ohraničení, vždy pod úhlem 170 stupňů, tím dojde k efektivnímu posečení  všech částí trávníku v ohraničeném prostoru.  Na kraji vymezené plochy se umístí základní stanice, kterou robotická sekačka Kärcher RLM 4 sama vyhledá, když je už baterie slabá. Na závěr je  ještě potřeba naprogramovat týdenní cyklus provozu.
Musím obvodový vodič zahrabat do země?
Ne, čerstvě uložený vodič za dva až tři týdny zmizí pod trávou. Kolíky (součást dodávky) sloužící k ukotvení vodiče v trávníku přidržují vodič u země. Pokud chcete, můžete vodič i zahrabat, a sice max. do hloubky 6 cm.
Jak je to s květinovými záhony, stromy, či jinými překážkami, které jsou uprostřed zahrady?
Pomocí obvodového vodiče se tyto plochy vymezí od trávní plochy určené k sečení.
Co se stane s překážkou, která zůstane náhodou ležet na sečené ploše?
Pokud se jedná o předmět s min. výškou 4-5 cm, robotická sekačka do něj najede, otočí se a vyrazí (náhodně zvoleným) jiným směrem.
Jak je to se svažitým terénem?
Velká, hrubě profilovaná kola umožňují silnou trakci na nerovném povrchu se stoupavostí až 45 %.
Když nechám automatickou robotickou sekačku pracovat za mé nepřítomnosti, nemůže ji někdo ukrást ?
Sekačka je zabezpečená pomocí PINu a PUKu jako mobilní telefon. Před uvedením sekačky do provozu musíte tyto kódy zadat. Ten, kdo tyto kódy nemá k dispozici, nemůže sekačku používat.
Co se stane s posečenou trávou?
Integrovaný systém mulčování zanechává posečenou trávu rozmělněnou na velmi malé kousky. Ty zůstanou ležet na trávníku, zetlejou a slouží pak jako přírodní hnojivo.
Kdy sekačka pracuje?
Ve dne i v noci - podle nastavení uživatelem. Časy sečení je možno libovolně nastavit od  pondělí do neděle dle návodu k použití.
Jak hlučná je sekačka?
Robotická sekačka Kärcher RLM 4 pracuje velmi tiše. Garantovaná hlučnost je 69 dB (A).
Můžu se o sekačku zranit?
Ne, jedná se o plně automatickou sekačku vybavenou senzory, které se starají o Vaši bezpečnost. Senzor nárazu rozpozná objekty v terénu a dá sekačce automaticky pokyn k otočení, senzor zdvihu a překlopení zaručí okamžité zastavení nožů. Na krytu sekačky je umístěn druhý hlavní vypínač. 
Zvládá motor sekačky i delší stonky trávy, např. porost po delší dovolené?
Tráva by neměla být delší než 15 cm, závisí to ale na hustotě porostu. Doporučujeme nesekat více než do poloviny délky trávy. Výšku sečení je možno nastavit v rozsahu 25-55 mm.
Je spadané ovoce na zahradě překážkou?
Ano, malé senzory nerozpozorovatelné  cizí předměty mohou vést k poruše funkcí sekačky.
Jak se sekačka ovládá?
Součástí dodávky je kompletní i stručný návod k použití. Rádi Vám pomůžeme s prvním uvedením do provozu.
Poskytuje se trávníku při sečení nějaká péče?
Ano, pravidelným sečením, které lze nastavit pomocí týdennního programu, dosáhnete optimální péče o Váš trávník. Díky systému mulčování se sečení i mulčování odbyde najednou. Posečená tráva se rozmělní na malé kousky a zůstane ležet mezi stonky trávy jako hnojivo.
Jak dlouho trvá sečení?
Celková doba sečení závisí na rozloze trávní plochy, hustotě trávy a na tom, v jakém stádiu růstu (roční doba) tráva je.
Potřebuji k naprogramování sekačky počítač?
Ne, nastavení ovládání sekačky provedete jednoduše pomocí dotykového LCD displeje a 6 tlačítek.
Potřebuji náhradní baterii?
Ne, sekačka  je vybavena akumulátorovou baterií s velmi dlouhou životností. Kromě toho nemá tato lithium-iontová baterie paměťový efekt, čímž prakticky nedochází k jejímu samovybíjení. To zaručuje to její dlouhou životnost.
Jak sekačka pozná, kde právě pracuje?
Sekačka se pohybuje po trávní ploše, vymezené obvodovým vodičem, principem náhodného výběru trasy. (otočení  o170 stupnů) .Za tuto „virtuální hranici“ nejede.
Co když mám na zahradě rybníček?
Rybníčky, jezírka, bazény a podobné objekty na zahradě se ohraničí obvodovým vodičem a tím vyjmou z prostoru určeného k posečení.
Co znamená tlačítko „Home“ vedle displeje?
Sekačka jede po jeho stisknutí podél obvodového vodiče přímou cestou do základní stanice, tj. „domů“, a pro dnešek má odpracováno.
S jakým žacím systémem sekačka pracuje?
Žací systém se skládá z umělohmotné desky s noži se dvěma řeznými čepelemi. Protahovací nože navíc zamezují ukládání trávy.
Jakou rychlostí se otáčejí nože?
Rychlostí 3400 otáček/min.
Jak se sekačka zastaví?
Na krytu Robolinha je hlavní vypínač v podobě dobře viditelného, červeného tlačítka. Robolinho ale můžete poslat do základní stanice také stisknutím tlačítka „Home“. Teprve potom přestane Robolinho pracovat. Na základní stanici je také tlačítko „Home“.
Lze nastavit výšku střihu?
Ano, ručně, v 5 stupních.

Soubory ke stažení

14450000.pdf Produktový list
Formát.pdf Velikost 0.937 MB Stáhnout

Související produkty

Okenní stěrky

Inovovaný čistič oken a skleněných ploch Kärcher WV 5 Premium Plus Cleaning Kit ( aku stěrka s odsáváním) skládající se z nástřikové mycí části a odsávací části poháněné akumulátorem velmi…

  • Délka nabíjení
    2,3 h
  • Délka provozu na jedno nabití
    35 min
  • Hmotnost
    0,7 kg
  • Nádrž čistá/špinavá voda
    0,1 l
  • Pracovní šířka
    280 mm
  • Rozměry (D x Š x V)
    125x280x325 mm
  • Určeno
    Hobby
Produkt již není v nabídce