Moderní parní čištění až do hloubky vlákna

Konečně úklid bez nekonečného drhnutí a zbytečné chemie. Vítejte v novém století páry, kdy se z úmorných domácích úklidů stává zábava. Díky našim parním čističům KÄRCHER můžete uklidit svůj dům snadno a důkladně.

Naše parní čističe můžete využít v celé domácnosti, jak na čištění podlah, schodiští, také ale do kuchyní, koupelen, čištění sedaček a mnoho dalšího…

Nejdříve se podívejme na to, jak vlastně pára funguje. Jelikož jde o spojení pouze vody a síly, stává se parní čištění nejpřirozenějším způsobem čištění, které je zároveň šetrné k životnímu prostředí. Na rozdíl od jiných druhů čištění, která bývají často pouze povrchová, jde pára do hloubky. Párou se dostanete i do těch nejmenších mezer, a to i bez namáhavého drhnutí. Nemusíte zde přidávat ani žádnou chemii, jelikož sama pára šetrně odstraňuje veškeré nečistoty.

Teď už je jen na Vás vybrat si toho vhodného parního přítele do domácnosti i pro Vás, tak pojďme na to!

  • Čištění podlah:

Při čištění podlah nejdříve doporučujeme podlahy vysát. Na podlahovou hubici upevníte utěrku z mikrovlákna, kterou zase z hubice odstraníte jednoduše sešlápnutím díky systému EasyFix a nemusíte tedy s nečistotou vůbec přijít do kontaktu. Při čištění podlah regulujte páru podle typu Vaší podlahy.

Pokud máte dlažbu, můžete použít nejvyšší stupeň páry. Při čištění dřeva, laminátu, linolea je lepší použít nízký stupeň páry, který nebude způsobovat odlepení podlahy. Parní čištění nedoporučujeme na voskované ani olejované podlahy. Na čištění podlah je vhodný model KÄRCHER SC 2 EasyFix nebo KÄRCHER SC 3 EasyFix.

U tohoto modelu je doba ohřátí vody cca 30 vteřin. K tomuto modelu můžete dokoupit odvápňovací kartuši proti vodnímu kameni. Také můžete využít modely KÄRCHER SC 4 EasyFix  a KÄRCHER SC 5. Tyto modely díky dvěma nádobám nemají časovou prodlevu v ohřívání a můžete s nimi čistit větší plochy bez přestávek

  • Pomocník do kuchyně:

Pára Vám dobře pomůže i s těmi nejsilnějšími usazeninami a mastnotami, kterých se v kuchyni potřebujete zbavit. Pro silné nečistoty Vám poslouží kruhové kartáče, které jsou u parních strojů k dispozici.

Na následné čištění použijete ruční hubici s froté potahem, který Vám zachytí zbytek nečistot. K dispozici také máte utěrky z mikrovláken pro snadné čištění beze šmouh. Do kuchyně je vhodný model SC 1, který je snadno přenositelný a dobře se s ním manipuluje.

Doba ohřevu je u tohoto modelu cca 10 minut.

  • Čištění koupelen:

Na uvolnění vodního kamene je dobré použít trysku na bodový paprsek. Pro velmi problémové usazeniny můžete použít na hubici i kruhový kartáč.

Do koupelny Vám poslouží sada utěrek z mikrovláken na snadné leštění povrchů a mytí sprchový koutů. Pára je vhodná i na čištění toalet pro odstranění všech nečistot i bakterií. I v koupelně je vhodným pomocníkem model KÄRCHER SC 1 EasyFix, se kterým se Vám bude snadno manipulovat.

Díky bohatému příslušenství, které Vám k parním čističům můžeme nabídnout, jako jsou ruční hubice a náhradní trubky, se i v menších prostorách snadno dostanete s většími stroji, jako jsou modely SC 4 a SC 5.

  • Příjemný výhled z okna:

Pára není jen bojovník s mastnými usazeninami a vodním kamenem, ale také si lehce poradí s jarním pylem a zaschlými kapkami po dešti. Pára Vám poslouží i na čištění oken a zrcadel.

Před použitím parního čištění je dobré okna běžně opláchnout. Okna poté můžete pomocí ruční hubice a utěrky z mikrovlákna důkladně vyčistit. Vodu, kterou Vám pára na oknech zanechá, můžete dobře setřít okenní stěrkou. Zbylou vodu na rámech jednoduše setřete utěrkou.

Čištění oken párou je vhodné pro vnitřní prostředí, pokud budete čistit okna v zimě, je lepší okno nejdříve předehřát ze vzdálenosti alespoň 5 centimetrů a poté menším stupněm páry čistit.

  • Vysávání párou:

Pro vysávání párou je vhodný náš výrobek KÄRCHER SV 7, který má navíc i funkci sání!  Díky tomu můžete čistit a hlavně osvěžovat koberce párou a zároveň vodu odsávat, takže Vám vlákno v koberci nezůstává vlhké.

Díky této funkci je tento parní čistič vhodný i na čištění sedaček. Funkci sání můžete využít i při čištění podlah, oken a ostatních tvrdých ploch.

  • Technické parametry strojů:
SC 1 plošný výkon 20 m2 doba ohřevu 3 min objem nádrže 0,2 l max. tlak páry 3 bary příkon 1 200 W
SC 2 plošný výkon 75 m2 doba ohřevu 6,5 min objem nádrže 1 l max. tlak páry 3,2 bary příkon 1 500 W
SC 3 plošný výkon 75 m2 doba ohřevu 0,5 min objem nádrže 1 l max. tlak páry 3,5 baru příkon 1 900 W
SC 4 plošný výkon 100 m2 doba ohřevu 4 min objem nádrže 0,5 l max. tlak páry 3,5 baru příkon 2 000 W
SC 5 plošný výkon 150 m2 doba ohřevu 3 min objem nádrže 0,5 l max. tlak páry 4,2 baru příkon 2 200 W
SV 7 vodní filtr 1,2 litru doba ohřevu 5 min objem nádrže 0,45 l max. tlak páry 4 bary příkon 2 200 w